DRUKBESTANDEN AANLEVEREN

Wil jij zélf je drukbestanden aanleveren? Dát kan! Belangrijk dan om o.a. rekening te houden met zaken zoals snijmarge en uiteraard de exacte maten.

Wij hebben voor onze drukwerkproducten templates beschikbaar met opmaakinstructies.


Uiteraard is het ook mogelijk om het ontwerp en de opmaak van jouw drukwerk door DrukSTIJL te laten verzorgen! Wij hanteren hiervoor de zinnigste tarieven van heel Nederland! En natuurlijk denken wij tot in detail met je mee. Neem gerust even (vrijblijvend) contact met ons op!

TEMPLATES SLIDER DRUKSTIJL CP
TEMPLATES SLIDER DRUKSTIJL CP enveloppen

OPMAAKTEMPLATES

A5-formaat 210 x 148 mm (PDF)

Visitekaartje 85 x 55 mm (PDF)

Roll-Up banner 200 x 85 cm (PDF)


Als de template van jouw gewenste drukwerk hier niet bij staat, neem dan gerust even contact met ons op!

LEVER JOUW DRUKBESTAND AAN ALS PDF!


OPSLAAN ALS PDF

DrukSTIJL werkt PDF's voor jouw drukwerk (Portable Document Format). Als je zélf een drukbestand wilt aanleveren, dan moet dat dus een PDF zijn, want alle belangrijke informatie kan namelijk in dit bestandstype worden opgeslagen. Zo kunnen wij met bepaalde software snel en eenvoudig zien of jouw document voldoet aan de juiste specificaties en dus zonder problemen gedrukt kan worden. Jouw PDF wordt op een drukvel gepositioneerd en dan kan het drukken beginnen.

Als je ontwerp klaar is, sla deze dan altijd op als een PDF en lever nooit "open bestanden" aan, want je loopt hiermee het risico dat bepaalde elementen verspringen of zelfs verdwijnen omdat er bijvoorbeeld in verschillende versies wordt gewerkt.


Drukwerk opslaan als PDF

In je ontwerpprogramma sla je altijd een PDF-versie op van je design. Tijdens het opslaan kun je vaak kiezen voor een bestandstype.

In Adobe Indesign of Adobe Illustrator kun je ook nog verschillende type PDF presets (voorinstellingen) selecteren. Kies voor drukwerk altijd voor een PDF/X-3:2002 en kies vervolgens ook nog voor de juiste opties voor het aanleveren, zoals snijmarge.

GEEN SNIJTEKENS EN BESTANDSINFORMATIE!


3 MM SNIJMARGE

Lever jouw PDF (drukbestand) nooit aan met snijtekens en/of bestandsinformatie. En énige wat je aan jouw ontwerp moet toevoegen is snijmarge. Voor het "normale" drukwerk, zoals flyers of visitekaartjes en ansichtkaarten geldt: voeg rondom 3 mm snijmarge toe. Neem bijvoorbeeld A5-flyers. A5-formaat is 210 x 148 mm, maar mét 3 mm snijmarge rondom is dat 216 x 154 mm. Dit is wat je aanlevert!

Zorg er wél voor dat de achtergrondkleur of achtergrondafbeelding doorloopt in die snijmarge, maar voor belangrijke zaken zoals tekst en logo's blijf je, bij voorkeur, 4 mm binnen het afgewerkte formaat van 210 x 148 mm. Zie hiervoor de opmaakinstructies voor A5-formaat (je kunt dit principe gewoon overnemen voor allerlei ander (kleinformaat) drukwerk (het eindformaat + 3 mm snijmarge rondom).

Uiteraard controleert DrukSTIJL jouw drukbestand voordat het wordt gedrukt! Geen zorgen dus! En heb je wat hulp nodig? Neem dan gerust even contact met ons op!